De verschillen tussen de aanvullende pensioenen voor de zelfstandigen zonder of met vennootschap: 

Op vandaag kunnen zelfstandigen een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) genieten. Deze aanvulling op het pensioen betekent een op fiscaal vlak heel interessante oplossing. Die is echter beperkt want de bijdragen mogen de drempel van 8,17% van de netto inkomsten niet overschrijden, met een maximale premie van € 3.187,04 in 2018.

De zelfstandigen met vennootschap kunnen het VAPZ dan weer cumuleren met een Individuele Pensioentoezegging (IPT). Deze formule maakt het mogelijk grotere fiscale voordelen te genieten. 

De Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen (POZ) in de praktijk: 

De POZ is het equivalent van de Individuele Pensioentoezegging (IPT) voor de zelfstandigen met vennootschap. 

De zelfstandigen zonder vennootschap zullen bijgevolg ook een belangrijker en fiscaal voordeliger aanvullend pensioen kunnen opbouwen

De voordelen van de POZ:

Als partner staat Securex ook klaar om u te helpen om uw inkomsten optimaal te beheren en u zo een aangename levensstandaard te waarborgen. Bovendien is Securex, dankzij alle oplossingen die wij u kunnen aanbieden, de ideale partner om al uw voordelen nauwkeurig te berekenen en u te helpen om uw inkomsten zo goed mogelijk te optimaliseren

In deze optiek stellen wij u onze aanvullende pensioenen voor zelfstandigen voor, waarvan deze nieuwe formule deel uitmaakt. 

Wilt u graag weten wat Securex u kan bieden? Neem contact met ons op. Wij informeren u graag verder.